Poecilia sphenops
(Valenciennes, 1846)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Van Mexico tot Colombia
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Nederlandse naam : Black Molly
Zeer vreedzame vis die erg goed met andere vreedzame vissen te houden is. Het aquarium moet ingericht worden met veel snelgroeiende planten en drijfplanten zodat ze zich kunnen verschuilen. Het is aan te bevelen om wat zout toe te voegen. De vis is enigszins gevoelig voor schimmel.

De vis is een alleseter met een grote voorkeur voor algen. Het is een uitstekende algenvernietiger.

De kweek is zeer eenvoudig. De soort is zeer productief. De eieren ontwikkelen in het moederlichaam en komen uit op het moment van de geboorte. De jongen zwemmen dan direct zelfstandig rond. en gaan naar het wateroppervlak op zoek naar voedsel en bescherming tussen wortels van drijfplanten. De jongen eten direct fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Mollienisia sphenops, Poecilia thermalis, Gambusia modesta, Gambusia plumbea, Poecilia chisoyensis, Poecilia dovii, Poecilia spilurus, Platypoecilus mentalis, Poecilia boucardii, Poecilia vandepolli arubensis, Platypoecilus nelsoni, Platypoecilus tropicus, Poecilia tenuis. Poecilia spilonota, Poecilia caudata, Mollienesia sphenops macrura, Mollienesia macrura, Mollienesia sphenops vantynei, Mollienesia vantynei, Mollienesia sphenops altissima, Mollienesia altissima, Mollienesia sphenops pallida, Mollienesia pallida, Lembesseia parvianalis, Poecilia vetiprovidentiae
IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik