Priapella olmecae
(Meyer & Espinosa Pérez, 1990)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Mexico
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame, levendige vis die het beste in een groep gehouden kan worden.  Ze kunnen goed samen worden gehouden met andere vreedzame vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Het zijn goede springers, dus het aquarium moet met dekruiten worden afgedicht.  Een goede filtering is noodzakelijk.

Als voer moet levend voer worden gegeven in de vorm van fruitvlegjes, muggenlarven en watervlooien.  Droogvoer wordt af en toe ook wel geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Ze zijn levendbarend.  20-25 jongen worden per keer geboren.  Als de jongen in de bovenste waterlagen blijven worden ze dikwijls door de ouders als voedsel gezien.  Beter is dus de jongen uit te vangen en in een apart aquarium onder te brengen tot ze groot genoeg zijn.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :

Fischhaus Zepkow

Synoniem : Priapella olmaceae
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik