Symphysodon aequifasciatus
(Pellegrin, 1904)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Midden Amazone
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Een vreedzame vis die in het beste in een speciaal ingericht aquarium gehouden kan worden. De bak moet vanwege de grootte van het dier minimaal 50 cm hoog zijn en kan ingericht worden met planten en wortelstokken. Er moet voldoende vrije zwemruimte zijn.

Als voer moet levend voer gegeven worden.  Er kan dus volop gevarieerd worden.  Het verdient aanbeveling het levend voer eerst in te vriezen ivm eventuele parasieten.  Ook kan men kant en klaar discusplaat bij de handel kopen.  Droogvoer moet slechts als aanvulling worden gegeven.

De kweek is bij een bij elkaar passend stel vrij eenvoudig. De (tot enige honderden) eieren worden op de bladeren van een plant afgezet. Na enige dagen komen de jongen uit. Ze worden door de ouders beschermd. De eerste tijd eten de jongen van een afscheiding op de huid van de ouders. Het is dus niet mogelijk om jongen zonder de ouders groot te brengen. Over de kweek van de discus hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
 
Synoniemen : Symphysodon discus var. aequifasciata, Symphysodon aequifasciatus aequifasciatus, Symphysodon aequifasciata, Symphysodon aequifasciata haraldi, Symphysodon haraldi, Symphysodon aequifasciata axelrodi, Symphysodon axelrodi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik