Aequidens diadema
(Heckel, 1840)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : BraziliŽ, Venezuela, Rio Negro
Lengte vd vis : 20 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Rustige, tamelijk vreedzame soort die een territorium inricht.  Het is het beste om deze soort paarsgewijs te houden.  Het aquarium moet worden ingericht met wortels en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Ook een beplanting met sterke planten mag niet ontbreken.  Als gezelschap  mogen niet al te forse vissen gebruikt worden aangezien de soort nogal schrikachtig is.  Aan het water worden geen al te grote eisen gesteld.

Het is een gemakkelijke alleseter waarbij krachtig voer niet mag ontbreken op het menu.

De kweek is niet al te moeilijk.  Een zeer groot aantal eieren worden op een platte steen afgezet en bevrucht.  Na twee dagen komen de jongen uit.  De jongen worden vervolgens door beide ouders in de bek genomen en daar verder uitgebroed.  Na nog eens acht dagen wemmen de jongen vrij, maar worden bij gevaar nog enige tijd door de ouders terug in de bek genomen.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Alf Stalsbergg

Synoniem : Acara diadema
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld

Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik