Corydoras duplicareus
(Sands, 1995)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame bodemvis die in een school van minimaal 10-12 stuks moet worden gehouden.  Hij kan het beste worden samen gehouden met kleinere zalmpjes en dwergcichliden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant terwijl op de voorgrond een plekje moet worden ingericht met fijn zand waar de dieren naar voedsel kunnen grondelen zonder hun baarddraden te beschadigen.  Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Het zijn uitstekende opruimers van voedselresten in de bodem.

De kweek is niet moeilijk.  Bij de juiste watersamenstelling en goede voedering worden na een waterverversing regelmatig eieren afgezet en bevrucht.  Na zeven dagen komen de eieren uit en nog een paar dagen later zwemmen ze vrij.  De jongen kunnen worden groot gebracht met micro-aaltjes en enige dagen later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik