Cryptoheros spilurus
(GŁnther, 1862)
Verklaring van de tekens

Familie : Ciclidae
Herkomst : Guatemala
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Tamelijk vreedzame vis die paarsgewijs gehouden moet worden en alleen in de paartijd enigszins in de bodem woelt.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen. kienhout en wortels zodat holen ontstaan.  Verder kan er gebruik worden gemaakt van harde planten en drijfplanten.  Een territorium wordt ingericht.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.  Jonge dieren hebben ook plantaardige kost nodig.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Tot 300 eieren worden op een steen maar ook op het blad van een plant afgezet.  Na het uitkomen worden de larven in eerste instantie door het vrouwtje onder gebracht in een broedkuil.  Later wordt de broedzorg ook door het mannetje gedaan.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven (plantaardig) droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Aquatarium

Synoniemen : Heros spilurus, Archocentrus spilurum, Archocentrus spilurus, Cichlasoma spilurum, Cichlasoma spinosissimum immaculata, Cichlasoma immaculatum, Cichlasoma cutteri
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik