Cyprichromis pavo
(BŁscher, 1994)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Deze vis moet in scholen van minimaal 10 stuks gehouden worden in gezelschap van andere cichliden uit het Tanganyikameer met als voorkeur bodembewonende soorten zoals slakkenhuisbewoners en Xenotilapiasoorten.  Het aquarium moet worden ingericht met een bodem van fijn zand en verder met stenen zodat holen ontstaan.  Planten worden over het algemeen met rust gelaten.  Die kunnen dus ook als decoratie worden gebruikt.  Een klein afzetterritorium wordt door de mannetjes verdedigd.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van watervlooien en Artemia-naupliŽn.  Plantaardig voer in de vorm van sla en spinazie mag echter ook niet op het menu ontbreken.

De kweek is redelijk eenvoudig.  De eieren worden op een substraat afgezet en door het mannetje bevrucht.  Ze worden daarna door het vrouwtje in de bek genomen en verder uitgebroed.  De jongen zwemmen na een maand vrij en kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Magdalena Kwolek
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik