Pseudotropheus joanjohnsonae
(Johnson, 1974)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vrij onverdraagzame soort ten opzichte van soortgenoten. Een mannetje met meerdere vrouwen samen houden. Het aquarium moet ingericht worden met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan. De soort woelt niet in de bodem en laat de planten over het algemeen met rust.

Deze soort heeft een voorkeur voor levend voer, maar is ook over te wennen op droogvoer. Als bijvoer wordt ook plantaardig voer in de vorm van algen en spinazie geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. De eieren worden na het afzetten in de bek genomen en met de behulp van de eivlekmethode bevrucht. Na een week verlaten de jongen de bek en zijn groot te brengen met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Labidochromis joanjohnsonae, Melanochromis joanjohnsonae, Labidochromis joanjohnson, Melanochromis exasperatus, Labidochromis exasperatus, Labidochromis caeruleus likomae, Labidochromis textilis
IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik