Paracheirodon simulans
(Gťry, 1963)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 3,5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Nederlandse naam : Blauwe neon
Vreedzame scholenvis die zeer geschikt is om te houden in gezelschap van andere vreedzame vissen die extreem zacht en zuur water nodig hebben.  Aangezien ze zeer gevoelig zijn voor nitraat is het noodzakelijk om regelmatig een flink gedeelte van het water te verversen.  De dieren zijn ook gevoelig voor stip.  Het aquarium moet verder aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met soorten die tegen de extreme wateromstandigheden kunnen.

Als voedsel moet klein, levend voer worden gegeven.  Klein droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  De eieren worden in een verduisterd aquarium met extreem zacht en zuur water afgezet en bevrucht.  Aangezien het eierrovers zijn moeten de ouderdieren na het afzetten worden verwijderd..  De eieren komen na 24 uur uit en 4-5 dagen later zwemmen de jongen vrij.  De eerste 3-4 dagen moeten ze gevoerd worden met het fijnste infuus.  Daarna met bv azijnaaltjes tot ze groot genoeg zijn voor Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

Synoniemen : Hyphessobrycon simulans, Cheirodon simulans
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik