Parachromis loisellei
(Bussing, 1989)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Honduras,Nicaragua,Panama,Costa Rica
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Deze soort mag niet in een te klein aquarium worden gehouden omdat hij dan zeer agressief wordt.  Hij kan het beste paarsgewijs worden gehouden.  Het is dan ook het beste om de vis op jonge leeftijd met een aantal van minimaal 6 stuks aan te schaffen.  Zodra zich een koppel gevormd heeft moeten de overige dieren verwijderd worden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat schuilplaatsen en holen ontstaan. Een territorium wordt ingericht.  Een gedempte verlichting wordt zeer op prijs gesteld.  Hij is goed samen te houden met andere grotere cichliden en meervallen.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven in de vorm van kleine vis, kreeft en garnaal.

Met een goed passend stel is de kweek eenvoudig.  Tot 1000 eieren worden afgezet en bevrucht.  Beide ouders verdedigen het legsel fanatiek.  Na drie dagen komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Cichlasoma loisellei, Parachromis loiselli
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik