Pelvicachromis signatus
(Lamboj, 2004)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Guinea
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Enigszins schuwe vis die onderling tamelijk agressief is.  In de broedtijd ook ten opzichte van andere soorten.  Het aquarium mag dus niet al te klein zijn en moet dan ingericht worden met veel planten, kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen en holen ontstaan.  Een territorium wordt ingericht.  Ondanks het feit dat er wel wat gegraven wordt, worden planten over het algemeen met rust gelaten.

Als voedsel moet bij voorkeur levend voer worden gegeven. Het voeren van tubifex moet vermeden worden.

De kweek is niet zo eenvoudig.  Een gering aantal eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje verzorgt het legsel en later de larven terwijl het mannetje fanatiek de verdediging van het territorium op zich neemt.  Een 12-tal dagen na het afzetten van de eieren komen de jongen voor het eerst tevoorschijn.  Vanaf dat moment neemt ook het mannetje deel aan de broedzorg.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Alf Stalsberg

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik